Kliknij przycisk Więcej produktów.
Brak produktów.
Dr. Oetker Galaretka o smaku cytrynowym 72 g
Marki:
2,49 zł
34,58 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5900437027845
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Tłusty druk
Wielkie litery
Barwniki: Zawiera
Smaki / Aromaty: Zawiera
cukier
żelatyna
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
aromat
barwnik (kurkumina)
Mleko: Może zawierać
Tłusty druk
Wielkie litery
Barwniki: Zawiera
Smaki / Aromaty: Zawiera
cukier
żelatyna
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
aromat
barwnik (kurkumina)
Wartość odżywcza po przyrządzeniu 100 g | Wartość odżywcza po przyrządzeniu 1 porcja = 143 g | (%*) | |
---|---|---|---|
Energia | 208 kJ | 298 kJ | 4 % |
Energia | 49 kcal | 70 kcal | 4 % |
Tłuszcz | 0 g | 0 g | 0 % |
w tym Kwasy Nasycone | 0 g | 0 g | 0 % |
Węglowodany | 10 g | 15 g | 6 % |
w tym Cukry | 10 g | 15 g | 17 % |
Białko | 1,7 g | 2,4 g | 5 % |
Sól | 0,01 g | 0,02 g | <1 % |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | |||
4 porcje po 143 g |
Przepisy: Przepis na:
Cytrynową piankę z czekoladą
Składniki:
Masa sernikowa:
- 600 ml wody
- 2 Opak. Galaretki o smaku cytrynowym Dr. Oetkera
- 65-70 g Biszkoptów
- 500 ml Schłodzonej śmietanki min. 30 % tł.
Polewa:
- 100 g Czekolady mlecznej
- 50 ml Śmietanki min. 30 % tł.
Sposób przygotowania:
Masa sernikowa:
Zagotuj wodę i odmierz 600 ml wody. Zawartość torebek z galaretką wsyp do wody i dokładnie wymieszaj, aż do rozpuszczenia. Okrągłą formę 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Na dnie ułóż biszkopty, układając je obok siebie. Do drugiego naczynia przelej schłodzoną śmietankę i ubij ją mikserem do uzyskania sztywnej i puszystej konsystencji. Ciągle mieszając, wlewaj tężejącą galaretkę (ważne, aby galaretka nie była zbyt płynna, ani za gęsta. Powinna być na tyle płynna, żeby można było ją swobodnie wlewać do śmietanki). Masę przelej do tortownicy i pozostaw ją do stężenia na około 2 godziny.
Polewa:
Połamaną czekoladę mleczną i śmietankę umieść w miseczce, nad garnkiem z gotującą się wodą. Rozpuszczoną czekoladą udekoruj ciasto. Wstaw do lodówki na 30 minut.
Wymiar liczbowy: 72
Przygotowanie i stosowanie: 1. Zagotuj wodę i odmierz 500 ml. 2. Zawartość torebki wsyp do wody i dokładnie wymieszaj, aż do rozpuszczenia (nie gotuj). 3. Galaretkę wlej do salaterek i po wystudzeniu wstaw do lodówki do stężenia. Możesz też zalać owoce wystudzoną galaretką. W czasie upałów oraz by uzyskać kostki użyj mniej wody. Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa uniemożliwiają tężenie galaretki.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Galaretka w proszku, smak cytrynowy.
Rozmiar opakowania: 72
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 4 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: 4 porcje po 143 g
Wymiar liczbowy: 72
Przygotowanie i stosowanie: 1. Zagotuj wodę i odmierz 500 ml. 2. Zawartość torebki wsyp do wody i dokładnie wymieszaj, aż do rozpuszczenia (nie gotuj). 3. Galaretkę wlej do salaterek i po wystudzeniu wstaw do lodówki do stężenia. Możesz też zalać owoce wystudzoną galaretką. W czasie upałów oraz by uzyskać kostki użyj mniej wody. Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa uniemożliwiają tężenie galaretki.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Galaretka w proszku, smak cytrynowy.
Rozmiar opakowania: 72
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 4 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: 4 porcje po 143 g
5900437027845
Opis
- Jednostka miary
- szt
- Ilość kilogramów lub litrów
- 0.072
- Kraj pochodzenia
- 1#T1
100 innych produktów w tej samej kategorii:
Ostatnio oglądane