Dr. Oetker Żelfix 2:1 40 g

4,89 zł
122,25 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5900437071503
Opis

Kraj pochodzenia: 1#T1

Opis produktu: Z Żelfixem 2:1 Dr. Oetkera szybko przygotujesz pyszne, domowe przetwory.
Skład
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Tłusty druk
Wielkie litery
konserwanty: Zawiera
cukier
substancja żelująca (pektyny)
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
substancja konserwująca (kwas sorbowy)
Dodatkowe informacje
Przepisy: Na 1 kg owoców + 0,5 kg cukru lub 0,75 l soku + 0,4 kg cukru Sposób przyrządzania: 1. Odważ 1 kg umytych, wypestkowanych i rozdrobnionych owoców lub odmierz 0,75 l soku. 2. Żelfix dokładnie wymieszaj z owocami lub sokiem. Zagotuj ciągle mieszając. 3. Dodaj 0,5 kg cukru. Zagotuj ponownie i gotuj jeszcze 1 min (owoce twarde i mniej rozdrobnione gotuj 3 do 5 min). Zdejmij z ognia i mieszaj do zaniku piany. 4. Gorącą konfiturę lub galaretkę nałóż do słoików (do pełna) i natychmiast szczelnie zamknij. Słoiki ułóż na ok. 5 min dnem do góry. Wskazówki: - Aby zachować świeży kolor i wyostrzyć smak konfitur ze szczególnie słodkich owoców, dodaj sok z 1 cytryny lub szczyptę kwasu cytrynowego Dr. Oetkera. - Przy przyrządzaniu konfitury z większej ilości owoców przyjmij proporcje: 2 kg owoców + 2 żelfixy + 1 kg cukru. Nie zaleca się stosowania jednorazowo większej ilości składników. - Z Żelfixem Dr. Oetkera możesz przygotować również przetwory na bazie warzyw, takich jak pomidory, papryka czy cukinia.
Wymiar liczbowy: 40
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Środek żelujący w proszku do szybkiego przygotowania konfitur.
na bazie naturalnej pektyny owocowej
pyszne konfitury w 1 minutę
na 1 kg owoców 0,5 kg cukru
zapobiega pleśnieniu
Rozmiar opakowania: 40
Jednostka (tekst opisowy): g
Szczegóły produktu
5900437071503

Opis

Jednostka miary
szt
Ilość kilogramów lub litrów
0.04
Kraj pochodzenia
1#T1
Opinie
Brak komentarzy
100 innych produktów w tej samej kategorii:
Ostatnio oglądane

Menu

Moje dane - logowanie