Dr.Oetker Galaretka o smaku wiśniowym 72 g

2,49 zł
34,58 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5900437027869
Opis

Kraj pochodzenia: 1#T1

Skład
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Tłusty druk
Wielkie litery
Smaki / Aromaty: Zawiera
cukier
żelatyna
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
ekstrakt z czarnej marchwi i hibiskusa
aromat
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza po przyrządzeniu 100 gWartość odżywcza po przyrządzeniu 1 porcja = 143 g(%*)
Energia208 kJ297 kJ4 %
Energia49 kcal70 kcal4 %
Tłuszcz0 g0 g0 %
w tym Kwasy Nasycone0 g0 g0 %
Węglowodany10 g15 g6 %
w tym Cukry10 g15 g17 %
Białko1,7 g2,4 g5 %
Sól0,01 g0,02 g<1 %
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
4 porcje po 143 g

Dodatkowe informacje
Przepisy: Przepis na: Czekoladowe ciasto z wiśniami Składniki: Spód: - 170 g śniadaniowych kuleczek czekoladowych - 280 g kremu czekoladowo-orzechowego Nadzienie: - 800 g serka kanapkowego śmietankowego - 50 g cukru pudru - 90 g mlecznej czekolady - 90 g ciemnej czekolady - 100 g masła - 1 opak. Galaretki o smaku wiśniowym Dr. Oetkera - 150 ml wody - 180 g herbatników kakaowych Galaretka z wiśniami: - 700 g wiśni (mogą być mrożone) - 2 opak. Galaretki o smaku wiśniowym Dr. Oetkera - 750 wody Sposób przygotowania: - Czekoladowe kuleczki pokrusz na piasek. Do pokruszonych płatków dodaj krem czekoladowy, wymieszaj. - Przełóż do prostokątnej formy o wymiarach 27x17 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównaj łyżką. 1 galaretkę rozpuść w 150 ml zagotowanej, gorącej wody. - Masło z czekoladą rozpuść, dodaj przestudzoną galaretkę, całość zmiksuj z serkiem śmietankowym i przełóż na spód. Następnie wyłóż warstwę czekoladowych herbatników. - 2 galaretki rozpuść w 750 ml zagotowanej, gorącej wody i odstaw do wystudzenia. - Wiśnie wymieszaj z przestudzonymi galaretkami i odstaw do momentu tężenia galaretki. Tężejącą galaretkę z wiśniami przelej na warstwę herbatników. Odstaw na kilka godzin do lodówki.
Wymiar liczbowy: 72
Przygotowanie i stosowanie: 1. Zagotuj wodę i odmierz 500 ml. 2. Zawartość torebki wsyp do wody i dokładnie wymieszaj, aż do rozpuszczenia (nie gotuj). 3. Galaretkę wlej do salaterek i po wystudzeniu wstaw do lodówki do stężenia. Możesz też zalać owoce wystudzoną galaretką. W czasie upałów oraz by uzyskać kostki użyj mniej wody. Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa uniemożliwiają tężenie galaretki.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Galaretka w proszku, smak wiśniowy.
Rozmiar opakowania: 72
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 4 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: 4 porcje po 143 g
Szczegóły produktu
5900437027869

Opis

Jednostka miary
szt
Ilość kilogramów lub litrów
0.072
Kraj pochodzenia
1#T1
Opinie
Brak komentarzy
100 innych produktów w tej samej kategorii:
Ostatnio oglądane

Menu

Moje dane - logowanie