Dr. Oetker Ciasto czekoladowe XXL 671 g

12,49 zł
18,61 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5900437080109
Opis

Kraj pochodzenia: 1#T1

Opis produktu: Ciasto czekoladowe XXL w proszku Warto wiedzieć... Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.
Skład
Mleko: Zawiera
Pszenica: Zawiera
Barwniki: Nie zawiera
Smaki / Aromaty: Zawiera
Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy: Nie zawiera
mąka pszenna
cukier
skrobia pszenna
4,1 % kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
proszek do pieczenia (substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), mąka pszenna)
1 % czekolada w proszku
glukoza
błonnik z cykorii
ekstrakt wanilii
aromaty (zawierają laktozę)
sól
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna 80 % tł.) 100 gWartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna 80 % tł.) 1 porcja = 37 g(%)*
Energia1363 kJ504 kJ6 %
Energia325 kcal120 kcal6 %
Tłuszcz15 g5,4 g8 %
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone4,1 g1,5 g8 %
Węglowodany43 g16 g6 %
w tym Cukry21 g7,9 g9 %
Białko4,8 g1,8 g4 %
Sól0,69 g0,25 g4 %
Ciasto można podzielić na 34 porcje, 1 porcja = ok. 37 g
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Dodatkowe informacje
Przepisy: Ciasto czekoladowe XXL Dodaj: - 4 jaja - 200 g margaryny (lub masła) - 200 ml wody Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie ciasta Piekarnik nastaw na temp. 180 °C (bez termoobiegu). Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jaja, tłuszcz i wodę (wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej). Całość miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 3 min do uzyskania gładkiej konsystencji. 2. Nakładanie do formy Foremkę (ok. 25 x 35 cm) wyłóż papierem do pieczenia lub posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Ciasto nałóż do foremki i rozsmaruj równomiernie na całej powierzchni. 3. Pieczenie Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika. Temperatura: 180 °C Czas pieczenia: ok. 40-45 min (do suchego patyczka) Upieczone ciasto wyjmij z formy po ok. 10 min. Aby ciasto się nie kruszyło, należy je pokroić dopiero po ostudzeniu. Po ostygnięciu udekoruj polewą Dr. Oetkera lub cukrem pudrem. Wuzetka Ciasto Ciasto czekoladowe upiecz na maśle zgodnie ze sposobem przygotowania. Po ostudzeniu przekrój wzdłuż w poziomie, tworząc 2 warstwy. Masa 2-3 łyżki cukru pudru wymieszaj z dwoma opakowaniami Śmietan-fixu Dr. Oetkera. 500 ml schłodzonej śmietanki 30 % tł. ubij na sztywno, pod koniec dodając cukier puder wymieszany ze Śmietan-fixem. Delikatnie zmiksuj. Rozprowadź na spodniej warstwie ciasta czekoladowego, wyrównaj łyżką i przykryj drugą częścią ciasta. Polewa czekoladowa Do rondelka włóż kawałki czekolady deserowej (100 g) oraz masło (40 g). Podgrzewaj na niewielkiej mocy palnika mieszając aż do rozpuszczenia i połączenia składników. Gotową polewą udekoruj ostudzone ciasto. Smacznego! Ciasto czekoladowe z owocami Możesz wzbogacić ciasto dodając przed upieczeniem ulubione owoce. 200 g owoców (świeżych lub mrożonych) wiśni, malin, borówek, rozdrobnionych gruszek lub truskawek ułóż na wierzchu ciasta przed upieczeniem. Wcześniej w razie potrzeby owoce odszypułkuj, obierz, umyj i odsącz piecz w temp. 180 °C ok. 40-45 min lub dłużej (do suchego patyczka).
Wymiar liczbowy: 671
Przechowywanie: Najlepiej spożyć przed końcem - patrz spód torebki Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mieszanka w proszku do wypieku ciasta czekoladowego XXL.
Cechy: bez barwników, bez oleju palmowego, bez syropu glukozowego
Rozmiar opakowania: 671
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 34 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: 34 porcje
Szczegóły produktu
5900437080109

Opis

Jednostka miary
szt
Ilość kilogramów lub litrów
0.671
Kraj pochodzenia
1#T1
Opinie
Brak komentarzy
100 innych produktów w tej samej kategorii:
Ostatnio oglądane

Menu

Moje dane - logowanie