Dr. Oetker Babka o smaku cytrynowym 375 g

7,99 zł
Kod produktu:
5900437085265
Opis
Opis produktu: Warto wiedzieć... Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.
Skład
Mleko: Może zawierać
Pszenica: Zawiera
Tłusty druk
Wielkie litery
Barwniki: Nie zawiera
Smaki / Aromaty: Zawiera
Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy: Nie zawiera
mąka pszenna
cukier
skrobia pszenna
proszek do pieczenia (substancje spulchniające (difosforany węglany sodu), mąka pszenna)
błonnik z cykorii
aromat
sól
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna 80 % tł., mleko 2 % tł.) 100 gWartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna 80 % tł., mleko 2 % tł.) 1 porcja = 43 g(%*)
Energia1405 kJ604 kJ7 %
Energia335 kcal144 kcal7 %
Tłuszcz14 g6 g9 %
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone3,9 g1,7 g9 %
Węglowodany46 g20 g8 %
w tym Cukry23 g9,7 g11 %
Białko5,4 g2,3 g5 %
Sól0,78 g0,34 g6 %
Ciasto można podzielić na 16 porcji, 1 porcja = ok. 43 g
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).

Dodatkowe informacje
Przepisy: Babka o smaku cytrynowym Dodaj: - 2 jaja - 100 g margaryny (lub masła) - 100 ml mleka (ok. 10 łyżek) Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie ciasta Piekarnik nastaw na temp. 180°C (bez termoobiegu). Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jaja, miękki tłuszcz i mleko. Całość miksuj najpierw na niskich, potem na najwyższych obrotach przez ok. 3 min do uzyskania gładkiego ciasta. 2. Nakładanie do formy Foremkę (dł. ok. 25 cm) posmaruj tłuszczem i oprósz mąką lub wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto nałóż do foremki. 3. Pieczenie Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika. Temperatura: 180°C Czas pieczenia: ok. 55-60 min (do suchego patyczka) Uwaga: Po ok. 20 min pieczenia natnij ciasto ostrym nożem wzdłuż na głębokość ok. 1 cm. Upieczone ciasto wyjmij z formy po ok. 10 min. Po ostygnięciu udekoruj cukrem pudrem. Babka Wielkanocna Forma do pieczenia ok. 25 cm Ciasto Ciasto przygotuj wg p. 1 sposobu przygotowania. Przełóż do wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką foremki z kominem (⌀ ok. 20 cm). Piecz jak w przepisie podstawowym. Upieczoną babkę pozostaw do całkowitego wystudzenia, a następnie wyjmij ją z formy i polej lukrem. Polewa Utrzyj lukier z 1 łyżki soku z cytryny, 2 łyżek wody i 8 łyżek cukru pudru. Polej nim wystudzoną babkę. Wierzch posyp skórką startą z umytej i sparzonej cytryny. Smacznego! Muffinki Formę do muffinek posmaruj masłem i oprósz mąką lub wyłóż papilotkami. Ciasto przygotuj wg p. 1 sposobu przygotowania i rozłóż równomiernie w formie lub papilotkach. Piecz na środkowym poziomie nagrzanego piekarnika w temp. 180°C przez ok. 23-25 min (do suchego patyczka). 12 sztuk
Wymiar liczbowy: 375
Przechowywanie: Najlepiej spożyć przed końcem - patrz spód torebki Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mieszanka w proszku do wypieku babki o smaku cytrynowym.
bez barwników
bez oleju palmowego
bez syropu glukozowego
Rozmiar opakowania: 375
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 16 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Ciasto można podzielić na 16 porcji, 1 porcja = ok. 43 g
Szczegóły produktu
5900437085265

Opis

Jednostka miary
szt
Ilość kilogramów lub litrów
0.375
Kraj pochodzenia
1
Opinie
Brak komentarzy
100 innych produktów w tej samej kategorii:
Ostatnio oglądane

Menu

Moje dane - logowanie