Dr. Oetker Sernik królewski z czekoladą 520 g

9,99 zł
19,21 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5900437086057
Opis

Kraj pochodzenia: 1

Opis produktu: Warto wiedzieć... Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.
Skład
Mleko: Zawiera
Pszenica: Zawiera
Tłusty druk
Wielkie litery
Zapachy: Zawiera
Barwniki: Nie zawiera
Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy: Nie zawiera
ciasto: mąka pszenna, cukier, proszek do pieczenia (mąka pszenna, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, 1 % czekolada w proszku (kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, cukier, dekstroza), aromaty (zawierają laktozę)
masa: cukier, skrobia, aromat, sól
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (twaróg półtłusty, margaryna) 100 gWartość odżywcza po przyrządzeniu (twaróg półtłusty, margaryna) 1 porcja = 92 g(%*)
Energia1284 kJ1182 kJ14 %
Energia307 kcal283 kcal14 %
Tłuszcz16 g15 g21 %
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone4,9 g4,5 g23 %
Węglowodany29 g27 g10 %
w tym Cukry15 g14 g16 %
Białko10 g9,6 g19 %
Sól0,45 g0,41 g7 %
Ciasto można podzielić na 16 porcji. 1 porcja = ok. 92 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Dodatkowe informacje
Przepisy: Dodaj do ciasta: - 80 g miękkiego masła lub margaryny - 1 jajko do masy sernikowej: - 150 g masła lub margaryny - 3 jaja - 500 g zmielonego twarogu Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie ciasta kruchego Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj miękkie masło lub margarynę i jajko. Zagnieć ciasto do uzyskania gładkiej konsystencji. 1/4 ciasta włóż do zamrażalnika na ok. 30 min. Formę wysmaruj tłuszczem i oprósz mąką lub wyłóż papierem do pieczenia. Pozostałą częścią ciasta wylep dno formy, formując brzeg o wysokości ok. 2,5 cm. 2. Przygotowanie masy sernikowej Rozpuść masło lub margarynę i ostudź. Piekarnik nastaw na 180°C bez termoobiegu. Oddziel żółtka od białek. Mieszankę do masy sernikowej zmiksuj z żółtkami, twarogiem i rozpuszczonym masłem lub margaryną do uzyskania jednolitej masy. Ubij pianę z białek i delikatnie wymieszaj z masą serową. Gotową masę równo rozłóż na cieście. 3. Przygotowanie górnej warstwy Na warstwę serową zetrzyj resztę schłodzonego ciasta (na tarce o dużych oczkach). 4. Pieczenie Wstaw do nagrzanego piekarnika. Temperatura: ok. 180°C Czas pieczenia: ok. 70-80 min Po upieczeniu pozostaw ciasto na ok. 5 min w uchylonym piekarniku. Smacznego :)
Wymiar liczbowy: 520
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mieszanka ciasta w proszku Sernik królewski z czekoladą.
bez barwników
bez oleju palmowego
bez syropu glukozowego
Opakowanie zawiera:
400 g mieszanki do wypieku ciasta
120 g mieszanki do sporządzenia masy sernikowej
Rozmiar opakowania: 520
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 16 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Ciasto można podzielić na 16 porcji.
Szczegóły produktu
5900437086057

Opis

Jednostka miary
szt
Ilość kilogramów lub litrów
0.52
Kraj pochodzenia
1
Opinie
Brak komentarzy
100 innych produktów w tej samej kategorii:
Ostatnio oglądane

Menu

Moje dane - logowanie