Dr.Oetker Galaretka o smaku malinowym 72 g

2,49 zł
34,58 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5900437027821
Opis

Kraj pochodzenia: 1#T1

Skład
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Tłusty druk
Wielkie litery
Barwniki: Zawiera
Smaki / Aromaty: Zawiera
cukier
żelatyna
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
barwnik (betanina)
aromat
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza po przyrządzeniu 100 gWartość odżywcza po przyrządzeniu 1 porcja = 143 g(%*)
Energia208 kJ297 kJ4 %
Energia49 kcal70 kcal4 %
Tłuszcz0 g0 g0 %
w tym Kwasy Nasycone0 g0 g0 %
Węglowodany10 g15 g6 %
w tym Cukry10 g14 g16 %
Białko1,7 g2,4 g5 %
Sól0,01 g0,02 g<1 %
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
4 porcje po 143 g

Dodatkowe informacje
Przepisy: Przepis na: Torcik z malinami Składniki: Spód: - 150 g herbatników - 100 g masła (rozpuszczonego) - 1 łyżka kakao Galaretka: - 500 ml wody - 1 opak. Galaretki o smaku malinowym Dr.Oetkera Masa: - 2 jajka - 100 g cukru pudru - 250 g serka mascarpone - 1 opak. Żelatyny w listkach Dr.Oetkera - 250 ml schłodzonej śmietanki min. 30 % tł. - 750 g malin Sposób przygotowania: - Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Herbatniki pokrusz w malakserze, dodaj łyżkę kakao, wymieszaj. Masło rozpuść i wymieszaj dokładnie z pokruszonymi herbatnikami. Ciasteczkową masę przełóż na dno tortownicy i wyrównaj. Odstaw do lodówki na czas przygotowania masy torciku. - Galaretkę rozpuść w 500 ml wrzącej wody i odstaw do wystudzenia. - Jajka z cukrem pudrem ubijaj na parze przez co najmniej 10 minut na puszystą masę. W osobnej misce zmiksuj serek mascarpone, dodając do niego stopniowo masę jajeczną, do otrzymania gładkiej, jednolitej konsystencji. Żelatynę namocz w zimnej wodzie przez 5 minut. W tym czasie śmietankę ubij na sztywno. Namoczoną żelatynę odsącz z wody, podgrzej do rozpuszczenia w rondelku (nie gotuj!) i energicznie wymieszaj z masą jajeczno- serową. Ubitą śmietankę delikatnie wmieszaj w uprzednio przygotowaną masę. - Na przygotowany wcześniej spód wylej 1/3 masy, poukładaj na dno część malin, wlej kolejną 1/3 część masy i ponownie poukładaj maliny. Całość zalej pozostałą częścią masy. Na wierzchu ułóż ciasno maliny i odstaw do lodówki na ok. 30 minut. - Tężejącą galaretką polej maliny i odstaw do lodówki do całkowitego stężenia na ok. 1 godzinę.
Wymiar liczbowy: 72
Przygotowanie i stosowanie: 1. Zagotuj wodę i odmierz 500 ml. 2. Zawartość torebki wsyp do wody i dokładnie wymieszaj, aż do rozpuszczenia (nie gotuj). 3. Galaretkę wlej do salaterek i po wystudzeniu wstaw do lodówki do stężenia. Możesz też zalać owoce wystudzoną galaretką. W czasie upałów oraz by uzyskać kostki użyj mniej wody. Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa uniemożliwiają tężenie galaretki.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Galaretka w proszku, smak malinowy.
Rozmiar opakowania: 72
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 4 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: 4 porcje po 143 g
Szczegóły produktu
5900437027821

Opis

Jednostka miary
szt
Ilość kilogramów lub litrów
0.072
Kraj pochodzenia
1#T1
Opinie
Brak komentarzy
100 innych produktów w tej samej kategorii:
Ostatnio oglądane

Menu

Moje dane - logowanie