Dr. Oetker Galaretka o smaku agrestowym 72 g

2,49 zł
34,58 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5900437027883
Opis

Kraj pochodzenia: 1

Skład
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Tłusty druk
Wielkie litery
Barwniki: Zawiera
Smaki / Aromaty: Zawiera
cukier
żelatyna
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
aromat
barwniki (kompleksy miedziowe chlorofili i chlorofilin, kurkumina)
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza po przyrządzeniu 100 gWartość odżywcza po przyrządzeniu 1 porcja = 143 g(%*)
Energia208 kJ297 kJ4 %
Energia49 kcal70 kcal4 %
Tłuszcz0 g0 g0 %
w tym Kwasy Nasycone0 g0 g0 %
Węglowodany10 g15 g6 %
w tym Cukry10 g15 g17 %
Białko1,7 g2,4 g5 %
Sól0,01 g0,02 g<1 %
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
4 porcje po 143 g

Dodatkowe informacje
Przepisy: Przepis na: Sernik na zimno kalejdoskop Składniki: Spód: - 150 g herbatników - 80 g rozpuszczonego masła Galaretki: - 1 opak. Galaretki o smaku agrestowym Dr. Oetkera - 1 opak. Galaretki o smaku malinowym Dr. Oetkera - 1 opak. Galaretki o smaku brzoskwiniowym Dr. Oetkera - 900 ml wody Masa sernikowa: - 2 opak. Galaretki krystalicznej o smaku truskawka-wanilia Dr. Oetkera - 300 ml wody - 1 kg twarogu z wiaderka - 130 g cukru pudru - 200 ml schłodzonej śmietanki min. 30 % tł. Do dekoracji: - 6 listków mięty Sposób przygotowania: - Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. - Herbatniki drobno pokrusz w malakserze lub przy pomocy wałka, umieszczone w grubej torebce foliowej. Wymieszaj z masłem, wyłóż na dno formy i odstaw do lodówki. - Zagotuj wodę i do trzech naczyń odmierz po 300 ml. Do każdego naczynia wsyp zawartość torebki z galaretką, wymieszaj dokładnie do całkowitego rozpuszczenia. Przelej do płaskich naczyń i odstaw do lodówki do stężenia. Stężałe galaretki pokrój w kostkę. Po kilka kostek z każdego koloru odłóż do dekoracji. - Galaretki krystaliczne rozpuść w 300 ml wrzącej wody, odstaw do wystygnięcia. Twaróg wymieszaj dokładnie z cukrem pudrem. Schłodzoną śmietankę ubij, dodaj do masy sernikowej. Wlewaj niewielkim strumieniem wystudzoną galaretkę, cały czas miksując. Kostki galaretki wmieszaj do masy sernikowej i całość przelej do formy. Odstaw do lodówki do całkowitego stężenia. - Wierzch sernika udekoruj kostkami galaretek i listkami mięty.
Wymiar liczbowy: 72
Przygotowanie i stosowanie: 1. Zagotuj wodę i odmierz 500 ml. 2. Zawartość torebki wsyp do wody i dokładnie wymieszaj, aż do rozpuszczenia (nie gotuj). 3. Galaretkę wlej do salaterek i po wystudzeniu wstaw do lodówki do stężenia. Możesz też zalać owoce wystudzoną galaretką. W czasie upałów oraz by uzyskać kostki użyj mniej wody. Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa uniemożliwiają tężenie galaretki.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Galaretka w proszku, smak agrestowy.
Rozmiar opakowania: 72
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 4 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: 4 porcje po 143 g
Szczegóły produktu
5900437027883

Opis

Jednostka miary
szt
Ilość kilogramów lub litrów
0.072
Kraj pochodzenia
1
Opinie
Brak komentarzy
100 innych produktów w tej samej kategorii:
Ostatnio oglądane

Menu

Moje dane - logowanie