Sante Kasza jaglana 350 g

Marki:
4,99 zł
14,26 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5900617001146
Opis

Kraj pochodzenia: 1

Opis produktu: Kaszę jaglaną uzyskuje się przez obłuszczenie ziaren prosa - najstarszego, uprawianego od ok. 4000 lat gatunku zboża. Kasza jaglana należy do kasz o niskim stopniu przetworzenia, co pozwoliło na zachowanie najlepszych cech ziarna. Kaszę jaglaną można podawać do mięsnych i bezmięsnych dań obiadowych zastępując nią ziemniaki lub ryż. Kasza jaglana doskonale komponuje się z jabłkami, śliwkami lub bakaliami w formie słodkich zapiekanek. Doskonale smakuje również okraszona podsmażoną cebulką z boczkiem, doprawiona bryndzą lub ostrym serem.
Skład
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna1476 kJ / 349 kcal
Tłuszcz2,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,6 g
Węglowodany68 g
w tym cukry0,1 g
Błonnik3,2 g
Białko11 g
Sól0,01 g
Witaminy:
Tiamina (wit. B1)0,73 mg (66 %)*
Ryboflawina (wit. B2)0,38 mg (27 %)*
Witamina B60,75 mg (54 %)*
Kwas foliowy30 µg (15 %)*
Składniki mineralne:
Fosfor240 mg (34 %)*
Żelazo4,8 mg (34 %)*
Magnez100 mg (27 %)*
Cynk3,4 mg (34 %)*
Miedź0,78 mg (78 %)*
* % referencyjnej wartości spożycia dla osób dorosłych.
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

Dodatkowe informacje
Przepisy: Kuchnia Sante Zapiekanka z kaszy jaglanej z serem Składniki: 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej Sante, 25 dag białego sera, 1 żółtko, cukier, kwaśna śmietana lub jogurt, masło. Sposób przygotowania: Naczynie do zapiekanek wysmaruj masłem i ułóż w nim kolejno: warstwę kaszy, warstwę sera utartego z żółtkiem i cukrem i warstwę kaszy. Na wierzch wyłóż trochę wiórków masła i zapiekaj ok. 1 godziny. Podawaj polane kwaśną śmietaną lub gęstym jogurtem.
Wymiar liczbowy: 350
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Kasza jaglana.
Rozmiar opakowania: 350
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: 1 szklankę kaszy wysyp na sitko i opłucz zimną wodą, a następnie przelej wrzątkiem, co umożliwi usunięcie często występującej lekkiej goryczki. Opłukaną kaszę wrzuć do 2 szklanek wrzącej wody, dodaj sól i gotuj pod przykryciem na małym ogniu, aż kasza wchłonie całą wodę (ok. 20 min.). Zestaw z ognia, spróbuj czy nie jest zbyt twarda, jeżeli tak, szczelnie przykryj i wstaw do lekko nagrzanego piekarnika na kilkanaście minut. Od temperatury otoczenia
Szczegóły produktu
5900617001146

Opis

Jednostka miary
szt
Ilość kilogramów lub litrów
0.35
Kraj pochodzenia
1
Opinie
Brak komentarzy
100 innych produktów w tej samej kategorii:
Ostatnio oglądane

Menu

Moje dane - logowanie