Kliknij przycisk Więcej produktów.
Brak produktów.
Cenos Kasza jęczmienna wiejska 400 g (4 x 100 g)
Marki:
3,59 zł
8,98 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5900977001565
Kraj pochodzenia: 1
Opis produktu: Kasza jęczmienna wiejska powstaje z obłuszczonego, pokrojonego ziarna jęczmienia. Zawiera dużo błonnika i jest źródłem białka. Wyśmienicie smakuje jako danie główne z dodatkiem mięs i warzyw. Doskonale komponuje się także z grzybami.w 100 g produktu | %RWS* | |
---|---|---|
wartość energetyczna | 1379 kJ | 16 |
wartość energetyczna | 326 kcal | |
tłuszcz | 0,6 g | 1 |
w tym kwasy nasycone | 0,2 g | 1 |
węglowodany | 65,0 g | 25 |
w tym cukry | 1,9 g | 2 |
błonnik | 8,8 g | |
białko | 10,7 g | 21 |
sól | 0,03 g | 1 |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Adres producenta: Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
Przepisy: Pulpeciki z warzywami Składniki dla 4 osób, czas przygotowania 60 minut. Składniki: mięso mielone wieprzowe z szynki 500 g, jajo, 2 łyżki bułki tartej (opcjonalnie), sól, pieprz, gałka muszkatołowa, papryka zielona i żółta, pół pora, pół cukinii, pęczek koperku, łyżka mąki, 3 łyżki śmietany 18%. Przygotowanie: Mięso mieszamy z jajem, solą i pieprzem. Jeśli masa jest zbyt luźna, dodajemy bułkę tartą. Formujemy niewielkie pulpeciki i wrzucamy do wrzącej wody. Gotujemy 10 minut. Wyjmujemy pulpety na talerz, zostawiając kilka chochelek wywaru. Łyżkę mąki mieszamy z pięcioma łyżkami wody, wlewamy do wywaru, w którym gotowały się pulpety i ciągle mieszając doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy śmietanę, koper i startą gałkę muszkatołową (do smaku). Warzywa myjemy, kroimy, lekko solimy i podsmażymy na patelni. Podajemy z kaszą. Smacznego! Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl
Liczba jednostek: 4
Wymiar liczbowy: 100
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Kasza jęczmienna wiejska
Cechy: czas gotowania: 15 minut
Rozmiar opakowania: 4 x 100
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 4 sztuk/sztuki
Gotować we wrzątku: Zanurzyć saszetkę we wrzącej i osolonej wodzie. Gotować około 15 min na wolnym ogniu pod przykryciem. Wyjąć saszetkę, odsączyć i podać. Od temperatury otoczenia
Przepisy: Pulpeciki z warzywami Składniki dla 4 osób, czas przygotowania 60 minut. Składniki: mięso mielone wieprzowe z szynki 500 g, jajo, 2 łyżki bułki tartej (opcjonalnie), sól, pieprz, gałka muszkatołowa, papryka zielona i żółta, pół pora, pół cukinii, pęczek koperku, łyżka mąki, 3 łyżki śmietany 18%. Przygotowanie: Mięso mieszamy z jajem, solą i pieprzem. Jeśli masa jest zbyt luźna, dodajemy bułkę tartą. Formujemy niewielkie pulpeciki i wrzucamy do wrzącej wody. Gotujemy 10 minut. Wyjmujemy pulpety na talerz, zostawiając kilka chochelek wywaru. Łyżkę mąki mieszamy z pięcioma łyżkami wody, wlewamy do wywaru, w którym gotowały się pulpety i ciągle mieszając doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy śmietanę, koper i startą gałkę muszkatołową (do smaku). Warzywa myjemy, kroimy, lekko solimy i podsmażymy na patelni. Podajemy z kaszą. Smacznego! Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl
Liczba jednostek: 4
Wymiar liczbowy: 100
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Kasza jęczmienna wiejska
Cechy: czas gotowania: 15 minut
Rozmiar opakowania: 4 x 100
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 4 sztuk/sztuki
Gotować we wrzątku: Zanurzyć saszetkę we wrzącej i osolonej wodzie. Gotować około 15 min na wolnym ogniu pod przykryciem. Wyjąć saszetkę, odsączyć i podać. Od temperatury otoczenia
5900977001565
Opis
- Jednostka miary
- szt
- Ilość kilogramów lub litrów
- 0.4
- Kraj pochodzenia
- 1
100 innych produktów w tej samej kategorii:
Ostatnio oglądane