Kliknij przycisk Więcej produktów.
Brak produktów.
Dr. Oetker Galaretka o smaku brzoskwiniowym 72 g
Marki:
2,49 zł
34,58 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5900437027968
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Tłusty druk
Wielkie litery
Barwniki: Zawiera
Smaki / Aromaty: Zawiera
cukier
żelatyna
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
aromat
barwnik (kurkumina)
ekstrakt z czarnej marchwi i hibiskusa
Mleko: Może zawierać
Tłusty druk
Wielkie litery
Barwniki: Zawiera
Smaki / Aromaty: Zawiera
cukier
żelatyna
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
aromat
barwnik (kurkumina)
ekstrakt z czarnej marchwi i hibiskusa
Wartość odżywcza po przyrządzeniu 100 g | Wartość odżywcza po przyrządzeniu 1 porcja = 143 g | (%*) | |
---|---|---|---|
Energia | 208 kJ | 297 kJ | 4 % |
Energia | 49 kcal | 70 kcal | 4 % |
Tłuszcz | 0 g | 0 g | 0 % |
w tym Kwasy Nasycone | 0 g | 0 g | 0 % |
Węglowodany | 10 g | 15 g | 6 % |
w tym Cukry | 10 g | 15 g | 17 % |
Białko | 1,7 g | 2,4 g | 5 % |
Sól | 0,01 g | 0,02 g | <1 % |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | |||
4 porcje po 143 g |
Przepisy: Przepis na:
Sernik na zimno z brzoskwiniami
Składniki:
- 400 ml wody
- 1 opak. Galaretki o smaku brzoskwiniowym Dr. Oetkera
- 70 g biszkoptów
- 30 g Żelatyny Dr. Oetkera
- 200 ml śmietanki min. 30 % tł.
- 1 kg twarogu z wiaderka i 130 g przesianego cukru pudru (lub 700-800 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym)
- 1 puszka brzoskwiń w syropie (ok. 820-850 g)
Sposób przygotowania:
Galaretka do dekoracji:
- Zagotuj wodę i odmierz 400 ml. Wsyp galaretkę i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Wystudź i odstaw do lekkiego stężenia.
Masa sernikowa:
- Dno formy o średnicy 24 cm wyłóż biszkoptami. Zagotuj wodę i odmierz 150 ml. Wsyp żelatynę i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Odstaw do wystudzenia. Twaróg z cukrem (lub serki) zmiksuj. Stopniowo wlewaj wystudzoną żelatynę, aż do połączenia składników. Dobrze schłodzoną śmietankę ubij mikserem i dodawaj porcjami do masy sernikowej. Dokładnie wymieszaj mikserem (masę przygotowaną na serkach przed wylaniem do formy odstaw na 5 minut do lodówki). Około 270 g brzoskwiń odsącz z syropu i pokrój na większe kawałki. Dodaj do masy serowej i dobrze wymieszaj.
- Całość przelej do formy i odstaw do lodówki na 2-3 godziny.
- Pozostałe brzoskwinie pokrój na półksiężyce. Wyjmij sernik z lodówki. Ułóż na nim brzoskwinie i zalej je lekko tężejącą galaretką. Sernik wstaw do lodówki do całkowitego stężenia.
Wymiar liczbowy: 72
Przygotowanie i stosowanie: 1. Zagotuj wodę i odmierz 500 ml. 2. Zawartość torebki wsyp do wody i dokładnie wymieszaj, aż do rozpuszczenia (nie gotuj). 3. Galaretkę wlej do salaterek i po wystudzeniu wstaw do lodówki do stężenia. Możesz też zalać owoce wystudzoną galaretką. W czasie upałów oraz by uzyskać kostki użyj mniej wody. Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa uniemożliwiają tężenie galaretki.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Galaretka w proszku, smak brzoskwiniowy.
Rozmiar opakowania: 72
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 4 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: 4 porcje po 143 g
Wymiar liczbowy: 72
Przygotowanie i stosowanie: 1. Zagotuj wodę i odmierz 500 ml. 2. Zawartość torebki wsyp do wody i dokładnie wymieszaj, aż do rozpuszczenia (nie gotuj). 3. Galaretkę wlej do salaterek i po wystudzeniu wstaw do lodówki do stężenia. Możesz też zalać owoce wystudzoną galaretką. W czasie upałów oraz by uzyskać kostki użyj mniej wody. Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa uniemożliwiają tężenie galaretki.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Galaretka w proszku, smak brzoskwiniowy.
Rozmiar opakowania: 72
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 4 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: 4 porcje po 143 g
5900437027968
Opis
- Jednostka miary
- szt
- Ilość kilogramów lub litrów
- 0.072
- Kraj pochodzenia
- 1#T1
100 innych produktów w tej samej kategorii:
Ostatnio oglądane