Dr. Oetker Ciasto kruche 400 g

7,99 zł
19,98 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5900437086415
Opis

Kraj pochodzenia: 1

Opis produktu: Ciasto kruche w proszku.
Skład
Mleko: Może zawierać
Pszenica: Zawiera
Tłusty druk
Wielkie litery
Barwniki: Nie zawiera
Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy: Nie zawiera
mąka pszenna
cukier
proszek do pieczenia (substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), mąka pszenna)
sól
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (bez owoców, masło) 100 gWartość odżywcza po przyrządzeniu (bez owoców, masło) 1 porcja = 36 g(%*)
Energia1640 kJ590 kJ7 %
Energia391 kcal141 kcal7 %
Tłuszcz16 g5,8 g8 %
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone10 g3,6 g18 %
Węglowodany54 g19 g7 %
w tym Cukry19 g6,7 g7 %
Białko6,7 g2,4 g5 %
Sól0,75 g0,27 g5 %
Ciasto można podzielić na 16 porcji, 1 porcja = ok. 36 g
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Dodatkowe informacje
Przepisy: Szarlotka na kruchym cieście Dodaj do ciasta: - 100 g masła (lub margaryny) - 1 jajko - 2 łyżki wody Do nadzienia: - 1 kg jabłek - 1-2 łyżeczki cynamonu - 2 łyżki cukru - sok z 1/2 cytryny - 60 ml wody (ok. 6 łyżek) Sposób przygotowania: 1. Ciasto kruche Piekarnik nastaw na temp. 175 °C (bez termoobiegu). Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj miękkie masło lub margarynę, jajko i wodę. Całość zagnieć do uzyskania gładkiego ciasta. 1/3 ciasta włóż do zamrażalnika na ok. 30 min. Resztę ciasta rozłóż w wysmarowanej masłem i wysypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia formie (ø ok. 24 cm). Wstaw do nagrzanego piekarnika i podpiecz przez ok. 10-15 minut. 2. Nadzienie Jabłka umyj, obierz i pokrój w grubszą kostkę. Dodaj cynamon, cukier, sok z cytryny i wodę, gotuj na średnim ogniu ok. 15-20 min aż jabłka nieco zmiękną. Ostudzoną masę jabłkową rozłóż równo na podpieczonym spodzie. 3. Górna warstwa Na warstwę owoców zetrzyj resztę schłodzonego ciasta (tarka o dużych oczkach). 4. Pieczenie Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika. Temperatura: 175 °C Czas pieczenia: ok. 45-50 min Zamiast jabłek można użyć konfiturę (ok. 400 g) lub śliwki (500-600 g). Ciasto ze śliwkami najlepiej jest zrobić w prostokątnej formie (29 cm x 21 cm), wykładając spód całym ciastem kruchym, a następnie śliwkami. Tarta z owocami Forma ø 24 cm Dodaj - 1 jajko - 100 g masła - 500 ml śmietanki 30 % tł. - 1 Budyń smak waniliowy Dr. Oetkera - 90 g cukru - 200 g owoców Ilość ciasta kruchego wystarcza na przygotowanie 2 tart. Zagnieć ciasto z jajkiem i masłem. Podziel na 2 części. Jedną część zamroź, a gdy znów przyjdzie Ci ochota na upieczenie tarty, wystarczy rozmrozić ciasto. Piekarnik nastaw na temp. 180 °C. Formę wysmaruj masłem i wyklej pozostawionym ciastem, nakłuj widelcem i odstaw na 15 min do schłodzenia. Podpiecz w piekarniku na złoto przez ok. 20 min. W 1/2 porcji śmietanki rozmieszaj budyń, a drugą zagotuj z cukrem, do gorącego płynu dodaj śmietankę z budyniem i zagotuj do zgęstnienia. Gotowy budyń wylej równo na tartę, na wierzchu ułóż owoce np. świeże lub mrożone truskawki, borówki, maliny (nie rozmrażaj). Piecz przez ok. 25-30 min, w temp. 180 °C. Smacznego! Kruche ciasteczka ok. 45 szt. Dodaj - 100 g miękkiego masła - 1 jajko - mąkę do podsypania - produkty Dr. Oetker do dekoracji Zawartość opakowania wsyp do miski, zagnieć z masłem i jajkiem do uzyskania gładkiego ciasta. Ciasto rozwałkuj na podsypanej mąką stolnicy na grubość ok. 5 mm. Za pomocą foremek lub noża wycinaj ciasteczka i układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Możesz posypać je grubym cukrem, orzechami itp. Piecz w nagrzanym piekarniku, w temp. ok. 180 °C przez ok. 10-15 min. Po ostudzeniu udekoruj produktami Dr. Oetkera.
Wymiar liczbowy: 400
Przechowywanie: Najlepiej spożyć przed końcem - patrz spód torebki Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mieszanka w proszku do wypieku ciasta kruchego.
z przepisami na: szarlotkę, tartę z owocami, kruche ciasteczka
bez barwników, bez oleju palmowego, bez syropu glukozowego
Rozmiar opakowania: 400
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 16 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: 16 porcji
Szczegóły produktu
5900437086415

Opis

Jednostka miary
szt
Ilość kilogramów lub litrów
0.4
Kraj pochodzenia
1
Opinie
Brak komentarzy
100 innych produktów w tej samej kategorii:
Ostatnio oglądane

Menu

Moje dane - logowanie