FRoSTA Steki rybne z fileta 250 g (2 sztuki)

Marki:
16,79 zł
67,16 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5905009022709
Opis

Kraj pochodzenia: 1

Opis produktu: To jest dla nas ważne: Mintaja filetujemy i mrozimy na morzu
Skład
Seler: Może zawierać
Skorupiaki: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Ryba: Zawiera
Mleko: Może zawierać
Mięczaki: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera
Format oznakowania alergenów: Podkreślenie
Barwniki: Nie zawiera
Wzmacniacze smaku: Nie zawiera
Aromaty: Nie zawiera
filety z mintaja 71% [z certyfikowanych łowisk MSC, mrożone już na morzu]
panierka sypka 11% (mąka pszenna, sól [sól - bez substancji przeciwzbrylających], papryka mielona, drożdże [świeże drożdże])
olej słonecznikowy
mąka pszenna
woda
skrobia ziemniaczana [niemodyfikowana chemicznie]
mąka ryżowa
sól [bez substancji przeciwzbrylających]
oregano [mrożone świeże, tuż po zbiorach]
tymianek [mrożone świeże, tuż po zbiorach]
Wartości odżywcze
na 100 g produktu:
Wartość energetyczna740 kJ / 176 kcal
Tłuszcz7,2 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,9 g
Węglowodany13,8 g
- w tym cukry0,5 g
Białko 13,8 g
Sól 1,1 g

Dodatkowe informacje
Adres producenta: FRoSTA sp. z o.o. ul. Witebska 63 85-778 Bydgoszcz tel. 52 36 06 780 info@frosta.pl, www.frosta.pl www.facebook.com/frosta.polska www.instagram.com/frosta_pl
Wymiar liczbowy: 250
Pozostałe informacje: FSC - Mieszany, Tektura, FSC C125136 MSC - www.msc.org, MSC-C-50086
Przechowywanie: Przechowując poniżej -18°C najlepiej spożyć przed końcem: patrz nadruk z boku kartonika. Przechowywanie w domu: * (-6°C): 4 dni ** (-12°C): 3 tygodnie *** (-18°C): do daty minimalnej trwałości (patrz nadruk z boku kartonika). Rozmrożonego produktu ponownie nie zamrażać.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Filety z mintaja w panierce z ziołami, podsmażane. Produkt głęboko mrożony.
Cechy: 100% naturalnego smaku, bez wzmacniaczy smaku, bez barwników, bez aromatów
Rozmiar opakowania: 250
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 2 sztuk/sztuki
Piec w piekarniku: Piekarnik: Rozgrzej piekarnik do temperatury 220°C. Zamrożone steki ułóż na blasze (możesz użyć papieru do pieczenia). Piecz przez około 18 minut (z włączonym termoobiegiem przez około 17 minut). Od postaci zamrożonej
Smażyć w płytkim tłuszczu: Patelnia: Na patelni rozgrzej olej. Zamrożone steki smaż na średnim ogniu przez 8 minut, od czasu do czasu przewracając. Od postaci zamrożonej
Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa: Ryba jest surowcem naturalnym i mimo restrykcyjnej kontroli procesu filetowania, możliwe jest, że w tym produkcie znajdą się małe ości (wyrostki ościste).
Szczegóły produktu
5905009022709

Opis

Jednostka miary
szt
Ilość kilogramów lub litrów
0.25
Kraj pochodzenia
1
Opinie
Brak komentarzy
21 innych produktów w tej samej kategorii:
Ostatnio oglądane

Menu

Moje dane - logowanie