Kliknij przycisk Więcej produktów.
Brak produktów.
Prymat Mieszanka do ogórków kwaszonych i małosolnych 40 g
Marki:
2,99 zł
74,75 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5901135030656
Kraj pochodzenia: 1
Opis produktu: Któż nie zachwyca się doskonałym smakiem ogórków kwaszonych i sezonowych ogórków małosolnych! Sekret tej kulinarnej specjalności kuchni polskiej tkwi w starannie dobranej recepturze opartej na świeżych ogórkach, odpowiednich proporcjach przypraw takich jak: chrzan, koper, gorczyca biała, czosnek oraz klasycznej zalewie solnej. Wystarczy przygotować zalewę i w łatwy sposób uzyskać smakowite ogórki.Seler: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Dodatek MSG: Nie zawiera
Barwniki: Nie zawiera
koper: łodygi i nasiona
czosnek
chrzan
gorczyca biała
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Dodatek MSG: Nie zawiera
Barwniki: Nie zawiera
koper: łodygi i nasiona
czosnek
chrzan
gorczyca biała
Wartość odżywcza w 100 g produktu | |
---|---|
Wartość energetyczna | 1470 kJ/ 350 kcal |
Tłuszcz | 6,9 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 45 g |
w tym cukry | 14 g |
Białko | 19 g |
Sól | 0,23 g |
Wymiar liczbowy: 40
Przygotowanie i stosowanie: Ogórki kwaszone w ok. 20 dni Ogórki małosolne w ok. 3 dni Przygotuj: - ok. 3 kg ogórków gruntowych - sól Opakowanie wystarczy na ok. 6 słoików 1 l Sposób przygotowania: 1 Przygotuj zalewę, rozpuszczając sól w gorącej wodzie (1 czubata łyżka stołowa soli, tj. 20 g na każdy 1 l wody) 2 Do każdego słoja o pojemności 1 l wsyp 1 czubatą łyżkę mieszanki do ogórków (ok. 7 g). 3 Następnie ułóż w każdym ze słoi umyte ogórki i zalej wcześniej przygotowaną zalewą. 4 Ogórki kwaszone Słoiki zakręć szczelnie zakrętką i pozostaw w chłodnym miejscu przez kilka tygodni. Ogórki małosolne Słoiki przykryj ściereczką i pozostaw przez 2-3 dni w temperaturze otoczenia. Pamiętaj, że smak ogórków zależy m.in. od: temperatury, czasu przechowywania i użytych składników.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mieszanka do ogórków kwaszonych i małosolnych - suszona mieszanka przyprawowa.
Cechy: bez dodatku: glutaminianu sodu, barwników
Rozmiar opakowania: 40
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 6 użyć/użycia
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Opakowanie wystarczy na ok. 6 słoików 1 l
Przygotowanie i stosowanie: Ogórki kwaszone w ok. 20 dni Ogórki małosolne w ok. 3 dni Przygotuj: - ok. 3 kg ogórków gruntowych - sól Opakowanie wystarczy na ok. 6 słoików 1 l Sposób przygotowania: 1 Przygotuj zalewę, rozpuszczając sól w gorącej wodzie (1 czubata łyżka stołowa soli, tj. 20 g na każdy 1 l wody) 2 Do każdego słoja o pojemności 1 l wsyp 1 czubatą łyżkę mieszanki do ogórków (ok. 7 g). 3 Następnie ułóż w każdym ze słoi umyte ogórki i zalej wcześniej przygotowaną zalewą. 4 Ogórki kwaszone Słoiki zakręć szczelnie zakrętką i pozostaw w chłodnym miejscu przez kilka tygodni. Ogórki małosolne Słoiki przykryj ściereczką i pozostaw przez 2-3 dni w temperaturze otoczenia. Pamiętaj, że smak ogórków zależy m.in. od: temperatury, czasu przechowywania i użytych składników.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mieszanka do ogórków kwaszonych i małosolnych - suszona mieszanka przyprawowa.
Cechy: bez dodatku: glutaminianu sodu, barwników
Rozmiar opakowania: 40
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 6 użyć/użycia
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Opakowanie wystarczy na ok. 6 słoików 1 l
5901135030656
Opis
- Jednostka miary
- szt
- Ilość kilogramów lub litrów
- 0.04
- Kraj pochodzenia
- 1
100 innych produktów w tej samej kategorii:
Ostatnio oglądane