Dr. Oetker Galaretka o smaku truskawkowym 72 g

2,49 zł
34,58 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5900437027807
Opis

Kraj pochodzenia: 1#T1

Skład
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Tłusty druk
Wielkie litery
Barwniki: Zawiera
Smaki / Aromaty: Zawiera
cukier
żelatyna
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
aromat
ekstrakt z czarnej marchwi i hibiskusa
barwnik (karoteny)
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza po przyrządzeniu 100 gWartość odżywcza po przyrządzeniu 1 porcja = 143 g(%*)
Energia208 kJ297 kJ4 %
Energia49 kcal70 kcal4 %
Tłuszcz0 g0 g0 %
w tym Kwasy Nasycone0 g0 g0 %
Węglowodany10 g15 g6 %
w tym Cukry10 g15 g17 %
Białko1,7 g2,4 g5 %
Sól0,01 g0,02 g<1 %
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
4 porcje po 143 g

Dodatkowe informacje
Przepisy: Przepis na: Sernik na zimno truskawkowy z motylkami Spód: - 70 g biszkoptów Masa sernikowa: - 2 opak. Galaretki krystalicznej o smaku truskawka-wanilia Dr. Oetkera - 300 ml wody - 1 kg twarogu z wiaderka - 200 ml schłodzonej śmietanki min. 30 % tł. - 120 g cukru pudru Galaretka: - 1 opak. Galaretki o smaku truskawkowym Dr. Oetkera - 400 ml wody - 200 g truskawek Do dekoracji: - 5 dużych truskawek - 5 borówek - 200 ml schłodzonej śmietanki min. 30 % tł. - 15 g cukru pudru - 3-4 listki mięty Sposób przygotowania: - Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia, a następnie biszkoptami. - Galaretki krystaliczne rozpuść w 300 ml wrzącej wody, odstaw do wystygnięcia. Twaróg wymieszaj dokładnie z cukrem pudrem. Schłodzoną śmietankę ubij, dodaj do masy sernikowej. Wlewaj niewielkim strumieniem wystudzoną galaretkę, cały czas miksując. Masę przelej na biszkopty i odstaw do lodówki do stężenia. - Galaretkę truskawkową rozpuść w 400 ml wrzącej wody, odstaw do lodówki, aby delikatnie stężała, ale nadal była lejąca. - Truskawki pokrój na połówki, ułóż na masie sernikowej. Wlej galaretkę i odstaw do lodówki do całkowitego stężenia. - Śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem, przełóż do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką. Wyszprycuj na sernik rozetki. Truskawki pokrój na grubsze plastry, układając motyle skrzydła na każdej rozetce. Z borówek ułóż głowy motyli. Sernik udekoruj listkami mięty.
Wymiar liczbowy: 72
Przygotowanie i stosowanie: 1. Zagotuj wodę i odmierz 500 ml. 2. Zawartość torebki wsyp do wody i dokładnie wymieszaj, aż do rozpuszczenia (nie gotuj). 3. Galaretkę wlej do salaterek i po wystudzeniu wstaw do lodówki do stężenia. Możesz też zalać owoce wystudzoną galaretką. W czasie upałów oraz by uzyskać kostki użyj mniej wody. Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa uniemożliwiają tężenie galaretki.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Galaretka w proszku, smak truskawkowy.
Rozmiar opakowania: 72
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 4 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: 4 porcje po 143 g
Szczegóły produktu
5900437027807

Opis

Jednostka miary
szt
Ilość kilogramów lub litrów
0.072
Kraj pochodzenia
1#T1
Opinie
Brak komentarzy
100 innych produktów w tej samej kategorii:
Ostatnio oglądane

Menu

Moje dane - logowanie