Hortex Szpinak liście 450 g
Marki:
9,49 zł
21,09 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5900477003267
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Składniki: szpinak
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Składniki: szpinak
Wartość odżywcza 100 g produktu | |
---|---|
Wartość energetyczna | 79 kJ / 19 kcal |
Tłuszcz | <0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 g |
Węglowodany | 0,4 g |
w tym cukry | 0,3 g |
Błonnik | 2,3 g |
Białko | 2,3 g |
Sól | 0,05 g |
Maks. temp. °C: -18
Przepisy: Kulinarne inspiracje Hortex Quiche ze szpinakiem Składniki: - Szpinak liście Hortex - 1 opakowanie - ciasto francuskie (świeże lub rozmrożone) - 270 g sera feta - 200 ml śmietany 30 % - 2 jajka - 2 łyżki masła - 1 łyżka oliwy - 3 ząbki czosnku - sól, pieprz Gotowe w 40 minut Przygotowanie: Szpinak usmaż na maśle. Dopraw solą, pieprzem i czosnkiem. Całość pozostaw do ostygnięcia. Formę do tarty posmaruj oliwą i wyłóż nią ciasto. Nakłuj widelcem ciasto, wyłóż masę szpinakową, a na wierzchu ułóż plastry sera. Jajka wymieszaj ze śmietaną i polej tartę. Piecz 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 °C. Podawaj na ciepło lub zimno.
Wymiar liczbowy: 450
Przygotowanie i stosowanie: Spożywać po obróbce termicznej
Przechowywanie: Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie. Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania) *-6 °C - 4 dni **-12 °C - 1 miesiąc ***poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Szpinak liście. Produkt głęboko mrożony.
wysoka zawartość błonnika
100 % natury
Rozmiar opakowania: 450
Jednostka (tekst opisowy): g
Smażyć w płytkim tłuszczu: bez rozmrażania Patelnia: Na patelnię wlać 2 łyżki oliwy, wyłożyć z opakowania zamrożone liście szpinaku, dodać 150 ml wody, smażyć przez ok. 12 minut. Pod koniec smażenia dodać sól, pieprz, wyciśnięty czosnek, ewentualnie śmietanę lub ser. Od postaci zamrożonej
Przepisy: Kulinarne inspiracje Hortex Quiche ze szpinakiem Składniki: - Szpinak liście Hortex - 1 opakowanie - ciasto francuskie (świeże lub rozmrożone) - 270 g sera feta - 200 ml śmietany 30 % - 2 jajka - 2 łyżki masła - 1 łyżka oliwy - 3 ząbki czosnku - sól, pieprz Gotowe w 40 minut Przygotowanie: Szpinak usmaż na maśle. Dopraw solą, pieprzem i czosnkiem. Całość pozostaw do ostygnięcia. Formę do tarty posmaruj oliwą i wyłóż nią ciasto. Nakłuj widelcem ciasto, wyłóż masę szpinakową, a na wierzchu ułóż plastry sera. Jajka wymieszaj ze śmietaną i polej tartę. Piecz 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 °C. Podawaj na ciepło lub zimno.
Wymiar liczbowy: 450
Przygotowanie i stosowanie: Spożywać po obróbce termicznej
Przechowywanie: Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie. Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania) *-6 °C - 4 dni **-12 °C - 1 miesiąc ***poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Szpinak liście. Produkt głęboko mrożony.
wysoka zawartość błonnika
100 % natury
Rozmiar opakowania: 450
Jednostka (tekst opisowy): g
Smażyć w płytkim tłuszczu: bez rozmrażania Patelnia: Na patelnię wlać 2 łyżki oliwy, wyłożyć z opakowania zamrożone liście szpinaku, dodać 150 ml wody, smażyć przez ok. 12 minut. Pod koniec smażenia dodać sól, pieprz, wyciśnięty czosnek, ewentualnie śmietanę lub ser. Od postaci zamrożonej
5900477003267
Opis
- Jednostka miary
- szt
- Ilość kilogramów lub litrów
- 0.45
- Kraj pochodzenia
- 1