Kliknij przycisk Więcej produktów.
Brak produktów.
Cenos Ryż naturalny brązowy pełnoziarnisty 400 g (4 x 100 g)
Marki:
4,29 zł
10,73 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5900977001602
Kraj pochodzenia: 1
Opis produktu: Ryż pełnoziarnisty powstaje w wyniku usunięcia tylko najbardziej zewnętrznej łuski ziarna ryżu. Otrzymane ziarno jest pełnoziarniste, często zwane także naturalnym. Ryż ten jest znakomitym źródłem błonnika, którego ma aż 13%!* Wspaniale podkreśla smak mięs, ryb i warzyw. I choć gotuje się dłużej niż np. ryż biały, jego delikatny orzechowy smak i piękny brązowy kolor są wartym tego czasu doskonałym, kulinarnym doznaniem. *13% błonnika w 100 g produktu.w 100 g produktu | % RWS* | |
---|---|---|
wartość energetyczna | 1369 kJ | 16 |
wartość energetyczna | 324 kcal | |
tłuszcz | 2,1 g | 3 |
w tym kwasy nasycone | 0,4 g | 2 |
węglowodany | 61 g | 24 |
w tym cukry | <1 g | <1 |
błonnik | 13 g | |
białko | 8,5 g | 17 |
sól | <0,01 g | <1 |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Adres producenta: Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
Przepisy: Jambalaja warzywna Składniki dla 4 osób, czas przygotowania 40 minut. Składniki: pół małego kalafiora, pół bakłażana, pół paczki mrożonego groszku, fioletowa cebula, mała cukinia, słoik z kolbami minikukurydzy, 2 łyżki oleju, 2 łyżeczki przecieru pomidorowego, ząbek czosnku, kostka rosołowa warzywna, sól do smaku. Przygotowanie: Bakłażana i cukinię myjemy i kroimy w kostkę. Kolby minikukurydzy dzielimy na pół, cebulę kroimy w piórka, kalafior dzielimy na małe różyczki. Rozgrzewamy olej na patelni, wrzucamy pokrojone warzywa, rozmrożony groszek i przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażamy 2-3 minuty, dodajemy przecier pomidorowy wymieszany z rozpuszczona kostką rosołową, dusimy kilkanaście minut na wolnym ogniu. Solimy do smaku. Warzywa podajemy lekko przemieszane z ryżem. Smacznego! Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl
Liczba jednostek: 4
Wymiar liczbowy: 100
Tekst dowolny o pochodzeniu: Kraj pochodzenia: A - Argentyna, G - Grecja, I - Indie, K - Kambodża, P - Pakistan, S - Surinam, T - Tajlandia, U - Urugwaj, W - Włochy, V - Wietnam, B - Bułgaria
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Ryż naturalny brązowy pełnoziarnisty
naturalne źródło błonnika - aż 13%*
czas gotowania: 30 minut
*13% błonnika w 100 g produktu
Rozmiar opakowania: 4 x 100
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 4 sztuk/sztuki
Gotować we wrzątku: Zanurzyć saszetkę we wrzącej i osolonej wodzie. Gotować około 30 min na wolnym ogniu pod przykryciem. Wyjąć saszetkę, odsączyć i podać. Od temperatury otoczenia
Przepisy: Jambalaja warzywna Składniki dla 4 osób, czas przygotowania 40 minut. Składniki: pół małego kalafiora, pół bakłażana, pół paczki mrożonego groszku, fioletowa cebula, mała cukinia, słoik z kolbami minikukurydzy, 2 łyżki oleju, 2 łyżeczki przecieru pomidorowego, ząbek czosnku, kostka rosołowa warzywna, sól do smaku. Przygotowanie: Bakłażana i cukinię myjemy i kroimy w kostkę. Kolby minikukurydzy dzielimy na pół, cebulę kroimy w piórka, kalafior dzielimy na małe różyczki. Rozgrzewamy olej na patelni, wrzucamy pokrojone warzywa, rozmrożony groszek i przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażamy 2-3 minuty, dodajemy przecier pomidorowy wymieszany z rozpuszczona kostką rosołową, dusimy kilkanaście minut na wolnym ogniu. Solimy do smaku. Warzywa podajemy lekko przemieszane z ryżem. Smacznego! Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl
Liczba jednostek: 4
Wymiar liczbowy: 100
Tekst dowolny o pochodzeniu: Kraj pochodzenia: A - Argentyna, G - Grecja, I - Indie, K - Kambodża, P - Pakistan, S - Surinam, T - Tajlandia, U - Urugwaj, W - Włochy, V - Wietnam, B - Bułgaria
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Ryż naturalny brązowy pełnoziarnisty
naturalne źródło błonnika - aż 13%*
czas gotowania: 30 minut
*13% błonnika w 100 g produktu
Rozmiar opakowania: 4 x 100
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 4 sztuk/sztuki
Gotować we wrzątku: Zanurzyć saszetkę we wrzącej i osolonej wodzie. Gotować około 30 min na wolnym ogniu pod przykryciem. Wyjąć saszetkę, odsączyć i podać. Od temperatury otoczenia
5900977001602
Opis
- Jednostka miary
- szt
- Ilość kilogramów lub litrów
- 0.4
- Kraj pochodzenia
- 1
100 innych produktów w tej samej kategorii:
Ostatnio oglądane