Dr. Oetker Ciasto Kopiec Kreta z czekoladą 410 g

11,99 zł
29,24 zł za 1 kg/l
Kod produktu:
5900437089003
Opis

Kraj pochodzenia: 1#T1

Skład
Mleko: Zawiera
Soja: Zawiera
Pszenica: Zawiera
Tłusty druk
Wielkie litery
Smaki / Aromaty: Zawiera
Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy: Zawiera
cukier
mąka pszenna
14 % płatki czekolady (cukier, miazga kakaowa, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz kakaowy, syrop glukozowy, emulgatory (lecytyny (w tym sojowe), fosfatydy amonu))
skrobia pszenna
3,6 % kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
żelatyna
proszek do pieczenia (substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), mąka pszenna)
skrobia modyfikowana
emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym)
mleko odtłuszczone w proszku
syrop glukozowy
aromaty
sól
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna 80 % tł., mleko 2 % tł., banany ok. 360 g, śmietanka 30 % tł.) 100 gWartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna 80 % tł., mleko 2 % tł., banany ok. 360 g, śmietanka 30 % tł.) 1 porcja = 105 g(%**)
Energia1067 kJ1120 kJ13 %
Energia256 kcal268 kcal13 %
Tłuszcz16 g16 g23 %
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone7,7 g8,0 g40 %
Węglowodany25 g26 g10 %
w tym Cukry18 g19 g21 %
Białko3,4 g3,6 g7 %
Sól0,39 g0,41 g7 %
**Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Ciasto można podzielić na 16 porcji.
1 porcja = około 105 g

Dodatkowe informacje
Przepisy: Kopiec Kreta Ciasto w proszku Classic z czekoladą Przygotuj Kopiec Kreta z ulubionymi owocami Dodaj: do ciasta: - 100 g miękkiej margaryny - 2 jaja - 75 ml mleka (ok. 7 łyżek) - 3 banany (lub ok. 360 g innych owoców) do masy: - 500 ml schłodzonej śmietanki 30 % tł. - 100 ml letniej wody (ok. 10 łyżek) do nasączenia: - 3 łyżki wody, cukier, sok z cytryny (do smaku) Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie ciasta Pamiętaj o schłodzeniu śmietanki, aby dobrze się ubiła. Piekarnik nagrzej do temp. 180°C (bez termoobiegu). Okrągłą formę wysmaruj tłuszczem lub wyłóż papierem do pieczenia. Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj margarynę, jaja i mleko. Całość miksuj początkowo na niskich, a następnie na wysokich obrotach przez ok. 3 min, do uzyskania gładkiej konsystencji. Ciasto rozłóż równomiernie w formie. 2. Pieczenie Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie. Temperatura pieczenia: ok. 180°C Czas pieczenia: ok. 35-45 min Upieczone ciasto oddziel ostrym nożem od brzegów formy, zdejmij obręcz i wystudź. Masę można ubijać dopiero po ostudzeniu i wydrążeniu ciasta. 3. Wydrążenie ciasta i ułożenie bananów Wyłóż ciasto na płaski talerz i łyżką wydrąż miąższ na głębokości 0,5 cm, zostawiając na brzegu 1 cm nienaruszonego ciasta. Okruchy przełóż do miski i równomiernie rozkrusz. Wydrążony spód ciasta nasącz (3 łyżki wody z cukrem i sokiem z cytryny do smaku). Banany obierz, przekrój wzdłuż i płaską stroną ułóż na wydrążonym cieście (aby nie zmieniły barwy możesz je skropić sokiem z cytryny). 4. Przygotowanie masy i posypanie ciasta Mocno schłodzoną śmietankę ubij mikserem na sztywno (ok. 5 min na najwyższych obrotach). Do oddzielnego naczynia wlej letnią wodę, wsyp mieszankę do masy i miksuj przez 0,5 min. Tak przygotowaną mieszankę przełóż natychmiast do ubitej śmietany, delikatnie wymieszaj, a następnie stopniowo dodawaj płatki czekolady. Masę wyłóż na banany pozostawiając ok. 1 cm wolnego miejsca od brzegu. Łyżką uformuj kopułę i posyp pokruszonym ciastem. Wstaw na ok. 2 godz. do lodówki. Ciasto może się obsypywać - to typowe dla Kopca Kreta Smacznego :) Zamień Kopiec Kreta w... Borówkowy las Wiśniowy sad Cud malina!
Wymiar liczbowy: 410
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mieszanka w proszku do przyrządzenia ciasta Kopiec Kreta.
w środku: ciasto, masa, płatki czekolady
na formę Ø 24 cm
polska receptura od 2002 r.
Opakowanie zawiera:
250 g mieszanki do wypieku ciasta
100 g mieszanki do przyrządzenia masy
60 g płatków czekolady
Rozmiar opakowania: 410
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 16 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Ciasto można podzielić na 16 porcji.
Szczegóły produktu
5900437089003

Opis

Jednostka miary
szt
Ilość kilogramów lub litrów
0.41
Kraj pochodzenia
1#T1
Opinie
Brak komentarzy
100 innych produktów w tej samej kategorii:
Ostatnio oglądane

Menu

Moje dane - logowanie